Bubble-Top Brioches
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 250 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Jeśli 37 centów za porcję spada w budżecie, Bubble-Top Brioches może być wybitny Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz aktywne drożdże, mąkę uniwersalną, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bubble-Top Brioches, Brioszki Brzoskwiniowe, oraz Świąteczne Briochy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/4 szklanki ciepłej wody i ciepłego mleka w misce wytrzymałego miksera wyposażonego w mocowanie wiosła.
Posypać drożdże i wymieszać, aby równomiernie zwilżyć.
Odstawić, aż drożdże rozpuszczą się, mieszającokaziemnie, około 8 minut.
Dodać mąkę i sól do mieszanki drożdży.Mieszaj ze średnią i niską prędkością, aż do utworzenia shaggylumps, skrobanie w dół boki bowloccasionally, 1 do 2 minut.
Dodaj jajka, po 1 na raz, ubijając aż do wymieszaniakażdy dodatek. Ubić w cukrze. Zwiększ szybkość miksera do średniej; beat untildough jest gładki, około 3 minut.
Zmniejsz prędkość do niskiej.
Dodać masło, 1 łyżka stołowa na raz, ubijając untilblended po każdym dodaniu, około 4 minut (ciasto będzie miękkie i jedwabiste).Zwiększ prędkość do średniej-wysokiej i beatuntil ciasto ściąga z boków bowland wspina wiosło, 8 do 9 minut.
Lekko masłem duża miska. Zeskrobać miskę doughinto. Przykryj miskę folią.
Niech ciasto rosnąć w ciepłym obszarze bez przeciągów untilnajbardziej podwojona objętość, około 1 godzina15 minut do 1 godziny 30 minut.
Delikatnie opróżnij ciasto, unosząc je dookoła, a następnie pozwalając, aby ciasto spadło z powrotem do worka, obracając miskę i powtarzając w razie potrzeby.Miskę szczelnie przykryć folią ijakie ciasto opróżniać w ten sam sposób co30 minut, aż ciasto przestanie rosnąć, około 2 godzin. Wyluzuj przez noc. (W tym momencie,użyj ciasta, aby 12 brioches, lub 6brioches i 1 tarta, lub 2 tarty.)
Masło 12 standardowych (1/3 szklanki) muffincups. Podzielić ciasto na 12 równych kawałków; pokroić kawałek na trzecie.
Rzuć każdy mały kawałek między dłońmi w piłkę.
Umieść 3 kulki w każdym przygotowanym kubku (ciasto wypełni kubek).
Umieść patelnię muffin w ciepłym projekcie-freearea; połóż arkusz woskowanego papieru na.
Letdough rosnąć do światła i prawie dwukrotnie (ciasto wzrośnie 1/2 cala do 1 cala powyżej toprim kubków muffin), 50 do 60 minut.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Umieść patelnię muffin na blachę do pieczenia. Delikatnie szczotkuj szkliwo na wyrośniętym cieście, uważając, że szkliwo nie kapie między ciastem a patelnią (co może zapobiec pełnemu rozszerzeniu w piekarniku).
Piec brioches na złoty kolor, pokrycie folią, jeśli brązowieje zbyt szybko, o 20 protokół.
Przenieś patelnię do stojaka.Fajne 10 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.