Brzoskwiniowy budyń chlebowy z sosem karmelowym
Brzoskwiniowy budyń chlebowy z sosem karmelowym może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 224 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 15. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, wodę, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Karmelowy budyń chlebowy z kremowym sosem karmelowym, Peachy Gruszka Budyń Chlebowy, oraz Czekoladowy Budyń Chlebowy Z Sosem Karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Brzoskwinie posiekać i lekko rozgnieść w misce do miksowania.
Połącz słodzone mleko skondensowane i jajka; dodaj je do brzoskwiń i dobrze wymieszaj. Wymieszać z gorącą wodą, roztopionym masłem, cynamonem i wanilią. Wymieszać francuski chleb do mieszaniny kremu, aż chleb jest całkowicie zwilżony. Przełożyć budyń do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec, aż nóż włożony w środek budyniu wyjdzie czysty, około 1 godziny i 10 minut.
Podczas pieczenia budyniu, połączyć brązowy cukier, 1/2 szklanki masła, syrop kukurydziany, i rum w rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu przez 3 do 4 minut lub aż tylko lekko zgęstnieje.
Wyjmij budyń z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez około dziesięć minut przed podaniem.
Podawać na ciepło z sosem karmelowym. Ostudzić i przykryć resztki budyniu i przechowywać w lodówce.