Brzoskwinie Amaretti z miodem i czekoladą
Amaretti brzoskwinie z miodem i czekoladą trwa około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Na 3,13 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako dość drogi deser. Mieszanka jajek, crème fraîche, blanszowanych migdałów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Czekolada-Brzoskwinie Amaretti, Brzoskwinie Nadziewane Amaretti, oraz Amaretti-Nadziewane Brzoskwinie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C/Gas 6 / fan 180C. brzoskwinie przekrój na pół i kamienuj, a następnie wykop trochę miąższu ze środka każdej połowy, używając ostrej łyżki do zupy. Połóż mięso i brzoskwinie na jednej stronie.
Przełóż amaretti, migdały i czekoladę do robota kuchennego i pulsuj, aż mieszanina będzie jak Gruboziarnisty żwir.
Dodaj łyżkę miąższu brzoskwini, jajko i miód i whizz na sekundę lub dwie do połączenia nie przesadzić.
Farsz łyżka do połówek brzoskwini, pokrywając go trochę. Ułóż brzoskwinie w jednej warstwie w ciężkiej puszce do pieczenia, następnie piecz przez 25-30 minut lub do momentu, gdy miąższ będzie miękki, a farsz ładnie się Rumi.
Podawać na gorąco, z odrobiną mascarpone lub crme frache i odrobiną przesianego kakao w proszku.