Brukselka z żurawiną
Brukselka z żurawiną to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Mieszanka masła, sól i pieprz, woda, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Spróbuj Brukselka ze świeżą żurawiną, Pieczona brukselka z żurawiną, oraz Brukselka z pekanami i żurawiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce zabezpieczonej przed kuchenką mikrofalową podgrzewaj żurawinę w winie o dużej mocy przez 2 minuty.
Odstawić do momentu, aż żurawina lekko opadnie, około 10 minut.
Odcedzić żurawinę i wyrzucić płyn.
Na dużej patelni, rozgrzać olej.
Dodać szalotki i gotować na małym ogniu, aż zmiękną, o 2 protokół.
Dodać brukselkę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż jasnozielony, o 2 protokół.
Dodać wodę i odsączone żurawiny i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż brukselka będą miękkie, o 12 protokół. Odkryj i kontynuuj gotowanie, aż płyn odparuje, około 2 minut.
Dodać masło i wrzucić do herbu.