Brukselka Lardons
Brukselka Lardons jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Na $9.85 za porcję, ten przepis okładki 73% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 2842 kalorii, 222g białka, oraz 188g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 15 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cebuli, sól koszerna, ziarna pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Brukselka Lardons z wiśniami i orzechami włoskimi, Brukselka Baaji (brukselka Indyjska przyprawiona), oraz Pieczona brukselka / brukselka.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym (12-calowy) saute patelni i dodać pancetta. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż tłuszcz jest renderowany i pancetta jest złoty brąz i chrupiące, 5 do 10 protokół.
Zdjąć pancettę na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Dodać brukselkę, sól, i pieprz do tłuszczu na patelni i saute na średnim ogniu przez około 5 protokół, aż lekko rumiane.
Dodać rodzynki i bulion z kurczaka. Obniżyć ogień i gotować odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż kiełki są miękkie po przekłuciu nożem, o 15 protokół. Jeśli patelnia stanie się zbyt sucha, dodaj trochę bulionu z kurczaka lub wody. Powrót pancetta na patelnię, ciepła przez, doprawić do smaku, i podawać.
Umieścić kurczaki, cebulę, marchew, seler, pasternak, pietruszka, tymianek, koperek, czosnek, sól i pieprz w garnku 16 do 20-quart z 7 kwarty wody i doprowadzić do wrzenia. Przejrzyj powierzchnię w razie potrzeby. Gotować na wolnym ogniu przez 4 godziny. Przecedzić całą zawartość garnka przez durszlak, odrzucając kurczaka i warzywa, i schłodzić. Odrzuć stwardniały tłuszcz, a następnie zapakuj bulion w pojemniki na ćwiartki.