Brukselka balsamiczna
Balsamiczne brukselki to bezglutenowa, lakto ovo wegetariańska i pierwotna przystawka. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 4 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup mielony pieprz, sól, masło i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51%. Ten wynik jest solidny. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj brukselkę balsamiczną, brukselkę z balsamiką i żurawiną oraz brukselkę z balsamiką i żurawiną.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę.
Dodaj brukselkę i gotuj, aż będzie lekko miękka, około 2 minut.
Odcedź i natychmiast zanurz w lodowatej wodzie na kilka minut, aby zatrzymać proces gotowania.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj cebulę i czosnek na gorącym oleju, aż cebula będzie miękka, od 5 do 10 minut.
Dodaj brukselkę; gotuj i mieszaj, aż kiełki będą miękkie, od 8 do 10 minut.
Zmieszaj ocet balsamiczny, masło, sól, czarny pieprz i proszek czosnkowy z mieszanką brukselki; wrzucić do płaszcza.