Brokułowy Zapiekanka Z Dzikim Ryżem

Brokułowy Zapiekanka Z Dzikim Ryżem
Brokuły zapiekanka z dzikim ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, mąkę, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Brokułowy Zapiekanka Z Dzikim Ryżem, Zapiekanka Z Brokułami Z Dzikiego Ryżu, oraz Dziki Ryż Brokuły Zapiekanka Z Kurczaka.

Instrukcje

1
Dodać dziki ryż do średniego rondla z 5 szklankami bulionu z kurczaka. Doprowadzić go do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i przykryć patelnię. Gotować ryż, aż dopiero zaczął się otwierać i jest lekko miękki, o 35 do 40 protokół odstawić.W międzyczasie blanszować brokuły, rzucając różyczki do wrzącej wody przez 1½ do 2 minut, aż będą jasnozielone i nadal lekko chrupiące. Natychmiast odcedzić brokuły i zanurzyć je w misce z lodowatą wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wyjmij go z lodowatej wody i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Rozgrzać duży garnek na średnim ogniu, a następnie stopić 6 łyżek masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodaj cebulę i grzyby i gotuj, mieszając je od czasu do czasu, przez 3 do 4 minut, lub aż płyn zacznie odparowywać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodaj marchew i seler i gotuj przez 3 do 4 minut, aż warzywa będą miękkie, a mieszanina zacznie ciemnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
6
Posypać warzywa mąką i wymieszać, aby ją włączyć, a następnie gotować przez około minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
7
Wlać pozostałe 3 szklanki bulionu i wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić mieszaninę do delikatnego wrzenia i pozostawić do zagęszczenia, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
8
Wlać śmietanę, mieszając, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
9
Niech gotować mieszaninę, aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem, następnie posmakować i w razie potrzeby wyregulować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
10
Dodać połowę ugotowanego ryżu na dno naczynia do pieczenia 2-quart, a następnie położyć na połowie brokuły. (Możesz zrobić jedną warstwę każdej lub dwie warstwy każdej. Za pomocą chochli wyjąć mieszankę warzywno-bulionową i równomiernie wyłożyć ją na wierzch. Kontynuuj z resztą sosu, całkowicie pokrywając powierzchnię warzywami.Roztopić pozostałe 2 łyżki masła, a następnie wlać do osobnej miski z bułką tartą panko. Wymieszać mieszaninę, aby pokryć bułkę tartą na maśle, a następnie posypać bułkę tartą na całej górze.Przykryć folią i piec zapiekankę przez 20 minut, następnie zdjąć folię i kontynuować pieczenie przez 15 minut lub do złotego koloru na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Ryż GotowanyRyż Gotowany
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
ChochlaChochla
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
11
Po wyjęciu z piekarnika natkę pietruszki posypać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia34
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn