Brokuły Alfredo
Brokuły Alfredo może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 873 kalorii, 35g białka, oraz 26g tłuszczu. Mieszanka parmezanu, sól, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak z brokułami Alfredo, Kurczak z brokułami Alfredo, oraz Provolone i brokuły Alfredo.
Instrukcje
Sól umieścić w dużym garnku z wodą i doprowadzić do wrzenia.
Dodać fettuccine i gotować zgodnie ze wskazówkami opakowania dla al dente. W ciągu ostatnich 3 minut gotowania, dodać brokuły.
Odcedzić w durszlaku, rezerwując 1 szklankę wody; odstawić.
Umieść masło w garnku, zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej i mieszaj, aż się stopi.
Dodaj szklankę wody z makaronu, a następnie wymieszaj 1/3 szklanki parmezanu.
Dodać fettuccine i brokuły i cayenne i gałka muszkatołowa, w razie potrzeby; wrzucić.
Zdjąć z ognia i posypać kolejną 1/3 szklanki parmezanu i pieprzu. Wrzucić ponownie, dodając więcej wody z makaronu, jeśli fettuccine jest zbyt lepki.
Podawać w miseczkach i posypać pozostałym parmezanem.