Brazylijska Feijoada
Brazylijska Feijoada może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 39g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz łopatkę wieprzową, szynkę, bulion z kurczaka o niższej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć biały ocet można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem Pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 47 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brazylijska Warzywna Feijoada, Brazylijska Feijoada (Wegetariańska), oraz Feijoada-Brazylijska fasola i ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu umieścić czarną fasolę; przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia; gotować fasolę przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące.
Wyjąć boczek z patelni; pokruszyć.
Wieprzowinę posypać równomiernie 1/8 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj wieprzowinę do kapieli na patelni; smażyć 8 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Przełożyć wieprzowinę do 6-litrowej kuchenki elektrycznej.
Żeberka posypać równomiernie 1/8 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać żeberka na patelni; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Umieść żeberka w wolnej kuchence.
Dodać odsączoną fasolę, pozostałe 1/2 łyżeczki soli, cebulę i kolejne 3 składniki (przez szynkę) do powolnego gotowania, mieszając do połączenia. Przykryć i gotować na niskie 8 godzin lub aż fasola i mięso będą miękkie.
Wyjąć żeberka z wolnej kuchenki; odstawić 15 minut.
Mięso wyjąć z kości; mięso rozdrobnić 2 widelcami. Odrzuć kości. Odrzuć ham hock. Zwrócić wołowinę do powolnej kuchenki. Wymieszać z octem i pokruszonym boczkiem.
Podawać z pomarańczowymi klinami.