Brazo de Reina (Rolada z truskawkami i śmietaną)
Brazo de Reina (Rolada z truskawkami i śmietaną) może być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 880 kalorii, 29g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 445 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brazo de Reina (chilijskie ciasto Dulce de Leche), Rolada Biszkoptowa Z Truskawkami I Śmietaną, oraz Truskawki i śmietana Angel Food Cake Roll dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło blachę do pieczenia. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować masłem papierem do pieczenia. Odstawić i położyć czysty ręcznik kuchenny na powierzchni roboczej.Mikserem elektrycznym ubij białka w misce, aż będą sztywne i odstaw na bok. W innej misce ubić żółtka aż bledną. Stopniowo dodawać cukier i wanilię extract.In inną miskę przesiać razem mąkę i proszek do pieczenia.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny żółtka i dobrze wymieszać.Złóż białka w mieszaninie mąka-jajko.
Rozłóż ciasto równomiernie na pergaminie.
Piec przez 12 minut lub aż ciasto będzie złote.W międzyczasie, w średniej misce, ubić śmietanę na średniej prędkości, aż zacznie zagęszczać.
Dodać cukier puder i wanilię. Zwiększ prędkość do średniej-wysokiej i bij, aż utworzą się miękkie szczyty.
Umieścić w lodówce do momentu użycia.Uruchom nóż stołowy wokół krawędzi ciasta i odwróć ciasto na przygotowanym ręczniku kuchennym. Ostrożnie odklej pergamin. Zaczynając od wąskiego końca, zwinąć ciasto i ręcznik razem, w kłodę. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.Rozwiń ciasto i zdejmij ręcznik, rozłóż bitą śmietanę na torcie i polej truskawkami.
Zwinąć ciasto i przenieść, szew w dół, do talerza do serwowania.
Posypać cukrem pudrem lub bitą śmietaną i gdy będzie gotowa do podania, roladę pokroić w grube plastry i ułożyć na półmisku.