Boże Narodzenie Orzech Toffi
Christmas Walnut toffi wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,93 zł za porcję. Ta przystawka ma 1116 kalorii, 9g białka, oraz 85 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka masła, chipsy czekoladowe, syrop kukurydziany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Świąteczne Migdałowe Toffi, Sernik świąteczny z angielskim nadzieniem toffi, oraz Glazed toffi Bonbons {Countdown to Christmas}.
Instrukcje
Masło 9 calowe kwadratowe naczynie do pieczenia, i odstawić. Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z cukrem i syropem kukurydzianym, aż będzie gładka; dodać wodę i wymieszać.
Podgrzać do 290 stopni F (145 stopni C) za pomocą termometru cukierków.
Gdy temperatura zostanie osiągnięta, wymieszaj 1 szklankę orzechów włoskich i gotuj jeszcze 3 minuty, stale mieszając.
Wlać do przygotowanej patelni i pozostawić do ostygnięcia. Po ochłodzeniu toffi wyjmij z patelni i umieść na woskowanym papierze. Roztopić kawałki czekolady w metalowej misce na patelni gotującej się wody lub w kuchence mikrofalowej, często mieszając, aż będzie gładka.
Połowę roztopionej czekolady rozprowadzić na jednej stronie płyty toffi i posypać połową pozostałych orzechów. Pozostawić do ostygnięcia, aż zestaw, a następnie powtórzyć z drugiej strony. Rozbij na kawałki wielkości ugryzienia po ustawieniu.