Boże Narodzenie Cassoulet

Boże Narodzenie Cassoulet
Boże Narodzenie Cassoulet może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $7.79 za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. Jedna porcja zawiera 1709 kalorii, 79g białka, oraz 129g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Mieszanka fasoli tarbais, tymianek, kaczki po pekińsku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka, Cassoulet, oraz Cassoulet.

Instrukcje

1
Równomiernie podzielić bulion z kurczaka i fasolę między 2 duże zapasy. Doprowadzić obie garnki do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło i pozwól gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, odtłuszczając pianę z powierzchni, gdy się podnosi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
2
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw fasolę do ostygnięcia w płynie.Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Dopasuj 2 patelnie do pieczenia ze stojakami; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Usuń liście tymianku z 3 gałązek tymianku. Kaczki sezonowe, wewnątrz i na zewnątrz, z solą, pieprzem i liśćmi tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
KaczkiKaczki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Umieść dwie kaczki na jednym stojaku na patelni do pieczenia, a jedną kaczkę na drugiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
5
Dodaj wystarczającą ilość wody do każdej patelni do pieczenia, aby znaleźć się tuż pod spodem regałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Przenieś obie patelnie do piekarnika i piecz przez 45 minut.Dopasuj kolejną patelnię do pieczenia ze stojakiem. Doprawić gęś w środku i na zewnątrz solą, pieprzem i szałwią. Za pomocą widelca, nakłuć skórę na całym i umieścić na stojaku w patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Gęś CałaGęś Cała
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby zejść tuż pod spodem regału.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Przełożyć do piekarnika; piec przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Umieść jagnięcinę i kości wieprzowe na dużej blasze do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem; przełożyć do piekarnika i piec przez 30 minut.Tymczasem, stopić 1/4 Puchar tłuszczu kaczki w dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Kość WieprzowaKość Wieprzowa
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Dodać kostki jagnięce, pracy w partiach w razie potrzeby, i gotować, obracając, aż rumiane ze wszystkich stron; przenieść na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
11
Dodać kostki wieprzowe, pracując partiami w razie potrzeby i dodając 1/4 szklanki więcej tłuszczu z kaczki, w razie potrzeby, 1 łyżkę na raz (może nie trzeba używać pełnego 1/4 szklanki). Gotować, obracając, aż zbrązowieje ze wszystkich stron; przenieść na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
12
Dodaj pancetta na patelni, pracy w partiach w razie potrzeby, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron; przenieść na talerz i odstawić. Alternatywnie, stopić 1/4 szklanki tłuszczu z kaczki w każdym z 3 dużych patelni i, pracując w partiach, brązowe mięso oddzielnie na każdej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Odcedzić tłuszcz z patelni; dodać 1/2 Puchar tłuszczu kaczki na patelni i stopić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Dodać cebulę i czosnek na patelni, w partiach, jeśli to konieczne, i gotować, mieszając, aż złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Dodaj pomidory i 1 butelkę wina; niech gotować na wolnym ogniu przez 15 protokół. Alternatywnie, jeśli używasz 3 patelni, podziel cebulę, czosnek, pomidor i wino równomiernie między 3 Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
16
Przełożyć do zapasów fasoli i ich płynu, dzieląc równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
17
Wyjąć mięso z piersi z kaczek i gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
18
Usuń nogi każdego z nich i pokrój każdą nogę na dwie części; usuń kości z ud.
19
Pokroić mięso z piersi i uda na kawałki wielkości kęsa i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
20
Zdjąć skrzydła i odstawić wraz z pałeczkami. Przykryć mięso, skrzydełka i pałeczki i przechowywać w lodówce na noc. Za pomocą tasaka zmniejsz o połowę tusze; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
21
Umieścić 2 duże warstwy gazę na powierzchni roboczej. Powtórz z innymi 2 warstwami gazy, aby zrobić 2 oddzielne stosy gazy. Równomiernie podzielić tusze kaczki i gęsi, pieczone kości, pietruszkę, pory, marchew, goździki, liście laurowe i pozostałe 6 gałązek tymianku między stosy gazę. Owinąć i związać sznurkiem kuchennym do zamknięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Cała KaczkaCała Kaczka
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
22
Dodaj po jednym do każdego garnka z fasolą i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć fasolę o 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
23
Umieść garnki na średnim ogniu; gotuj na wolnym ogniu, aż fasola będzie prawie miękka, około 1 1/2 godziny. Fasola powinna być pokryta 2 cale cieczy przez cały czas; jeśli ciecz zacznie się zmniejszać, dodaj wodę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
24
Zdjąć z ognia i usunąć jak najwięcej nadmiaru płynu z fasoli, jak można; przenieść płyn do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
25
Niech mieszaniny fasoli ostygnie na 1 godzinę; przenieść do lodówki i przechowywać w lodówce, odkryte, na noc.Następnego dnia Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
26
Fasolę umieścić na średnim ogniu; doprowadzić na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
27
Usunąć opakowania z gazą i wyrzucić. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni reserved Bean liquid i podzielić równomiernie między dwa garnki z beans.In holenderski piec, który mieści co najmniej 18 ćwiartek, naprzemiennie warstw fasoli z pozostałą butelką wina i mieszaniną zarezerwowanej kostki jagnięciny, wieprzowiny, pancetty, kaczki i gęsi, przyprawiając między każdą warstwą solą i pieprzem. Na wierzch mikstury składają się podudzia i skrzydełka z kaczki i gęsi.Zrobić polewę: w średniej misce wymieszać bułkę tartą, natkę pietruszki, czosnek; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Cała KaczkaCała Kaczka
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
28
Skropić tłuszczem z kaczki i wymieszać do zwilżenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
29
Posypać równomiernie na pokrycie.
30
Przenieść holenderski piekarnik do piekarnika i piec, aż powstanie jasnobrązowa skorupa, 2 do 3 godzin.Około 1 godziny przed jesteś gotowy do podania, umieścić kiełbasy na patelni wysokiej jednostronnej; dodać wystarczającą ilość wody do patelni, aby pokryć kiełbasy przez trzy czwarte. Doprowadzić wodę na wolnym ogniu na średnim ogniu; gotować, obracając, o 35 protokół. Patelnia przykryć i kontynuować gotowanie, aż kiełbasa jest gotowane przez, o 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
31
Usunąć kiełbasę z osłonek i pokroić na ukosowanie w plastry 1/2 cala. Top cassoulet z kiełbasą czosnkową i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia62
Magazyn