Boxing Day świąteczna pieczona dynia i ser Lasagne-Lasagna

Boxing Day świąteczna pieczona dynia i ser Lasagne-Lasagna
Przepis Boks dzień świąteczny pieczona dynia i ser Lasagne-lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Jedna porcja zawiera 774 kalorii, 32G białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 3,64 zł za porcję. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka wody, koziego sera, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Lasagne z pieczoną dynią i szpinakiem, Lasagne Z Cukinią (Lasagne) - Low Carb, oraz Emeril ' s 1-2-3 lasagne (Lasagne) dla dzieci.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 200C / 180C / 204° / gas 6, wsuń w blachę do pieczenia do.To zrobić nadzienie z dyni: olej i masło rozgrzać w płytkim naczyniu do zapiekania lub pieczenia i smażyć liście szałwii na delikatnym ogniu przez około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Dodać posiekaną cebulę i mielony czosnek na patelnię i smażyć bardzo delikatnie przez kolejne 10 minut lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać kawałki dyni, dobrze obrócić w oleju onionowym, a następnie dodać wermut (lub wino), wodę i posiekane pomidory. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 30-45 minut, od czasu do czasu mieszając. Smak do przyprawiania dodaję tu sporo soli i zostawiam do ostygnięcia.Do sosu pomidorowego: wystarczy wlać pokrojone pomidory i wodę do dużego dzbanka lub miski i wymieszać z cukrem, solą i pieprzem, ubijając wszystko together.To uzupełnić warstwę sera: w osobnej misce ubić kozi ser, ser śmietankowy, Cheddar i ricotta z jajkami, gałką muszkatołową, solą i pieprzem do taste.To zebrać lasagne, zacząć od umieszczenia 500 ml zimnego sosu pomidorowego na dnie puszki do pieczenia (o wymiarach ok. 36cm x 26cm x 6cm). Następnie warstwa z jedną trzecią arkuszy lasagne, nakładając je dobrze. Resztę sosu pomidorowego na razie zostaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Makaron LasagneMakaron Lasagne
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
Ser KoziSer Kozi
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
WermutWermut
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Warstwę jedną trzecią nadzienia z dyni nad lasagne i dolop na jedną trzecią mieszaniny serów, coaxing z gumową szpatułką. Nie zakryje się całkowicie; pomyśl więcej o rozsiewaniu plam. Następnie zacznij od nowa warstwą lasagne, następnie dyni, następnie sera. Powtórzyć jeszcze raz lasagne, dynia, i ostatni z mieszanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5
Wlać pozostały zimny sos pomidorowy, pozwalając, aby opadł i został wchłonięty w warstwach. Pokroić i posiekać kulki mozzarella i kropki na górze.Gotować w piekarniku, na blasze do pieczenia, przez 1 godzinę. Po ugotowaniu wyjąć z piekarnika i odstawić na 15-30 minut, aby ułatwić cięcie i podawanie. (Uwielbiam to, gdy stoi przez około godzinę.) Podczas cięcia i krojenia zauważysz płytką kałamarnicę na dnie puszki; chleb zanurzony w tym jest wspaniały.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Posypać tosty orzeszki piniowe na lasagne, i pokroić w kwadraty służyć.Zrobić końcówkę z wyprzedzeniem do 2 dni, zrobić nadzienie z dyni, pozostawić do ostygnięcia i przechowywać, przykryte, w lodówce. Uformować warstwę sera i przechowywać pod przykryciem w lodówce. Gotowy do użycia, złożyć lasagne i gotować zgodnie z zaleceniami.Zamrażać końcówkę gotować, ostudzić i zamrozić gotowaną dynię do 1 tygodnia. Odwilż przez noc w lodówce. Gotowy do użycia, złożyć lasagne i gotować zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar

Składniki

4001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekane pomidoryposiekane pomidory8001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekane pomidoryposiekane pomidory2501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.starty ser cheddarstarty ser cheddar2251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.serek śmietankowy z czosnkiem i ziołamiserek śmietankowy z czosnkiem i ziołami3largesjaja ekologicznejaja ekologiczne6001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.paczkifresh lasagne arkusze, 600g razempaczkifresh lasagne arkusze, 600g razem3ząbki czosnku, obrane i mieloneząbki czosnku, obrane i mielone2251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.miękki, świeży ser kozimiękki, świeży ser kozi2piłkiser mozzarellaser mozzarella10krewetki i żyłkidobra krata świeża gałka muszkatołowadobra krata świeża gałka muszkatołowa23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)2cebula obrana i drobno posiekanacebula obrana i drobno posiekana10krewetki i żyłkidobry mielony pieprzdobry mielony pieprz1251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.orzeszki piniowe, tostyorzeszki piniowe, tosty2kgsDynia, obrana, pozbawiona pestek i pokrojona w kostkę o grubości 3 cmDynia, obrana, pozbawiona pestek i pokrojona w kostkę o grubości 3 cm5001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej8liście szałwiiliście szałwii10krewetki i żyłkisól i świeżo zmielony czarny pieprzsól i świeżo zmielony czarny pieprz10krewetki i żyłkiPapryczki peperoncini do dekoracjiPapryczki peperoncini do dekoracji12 łyżeczki czosnku w proszkusól morska lub 1 łyżeczka soli kuchennejsól morska lub 1 łyżeczka soli kuchennej23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie301 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.masło niesolonemasło niesolone51 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewermut lub białe wino 5 mlwermut lub białe wino 5 ml601 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)5001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia32
Magazyn