Bourbon - Marynowany Łosoś
Bourbon-marynowany łosoś jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 35g białka, oraz 12g tłuszczu. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli, mocno brązowy cukier, pikantna brązowa musztarda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Podobne przepisy to Bourbon Marynowany Łosoś, Bourbon-Marynowane Steki, oraz Bourbon-Marynowana Polędwica Wieprzowa.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki wymieszać w płytkim naczyniu.
Dodaj łososia, delikatnie obracając się do płaszcza, i odstawić 10 minut.
Łososia umieścić na lekko nasmarowanej folią aluminiową patelni brojlerów, zastrzegając marynatę.
Posypać równomiernie solą i pieprzem.
Broil 5 cali od ciepła 8 do 10 minut lub do płatków ryb widelcem.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy McCormick Gourmet Collection Chipotle Chile Pepper.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.