Boskość mamy
Boskość mamy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,05 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 549 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, wanilia, pekan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Boskość, Boskość, oraz Boskość.
Instrukcje
W ciężkim rondlu na średnim ogniu wymieszaj cukier, syrop kukurydziany i wodę. Mieszaj tylko do momentu rozpuszczenia cukru. Nie mieszać po tym punkcie. Gotuj mieszaninę syropu, aż osiągnie 250 stopni F na termometrze cukierkowym, doprowadzając go do etapu twardej piłki.
Podczas gotowania syropu ubijamy białka aż do uzyskania sztywnych szczytów. Gdy mieszanina cukru osiągnie 250 stopni F, ostrożnie wlej powolny stały strumień syropu do sztywno ubitych białek, ubijając stale z dużą prędkością.
Dodać wanilię i nadal ubijać, aż mieszanina zachowuje swój kształt, około 5 minut. Wymieszać z orzechami pekan.
Używając 2 łyżek, upuść boskość na woskowany papier, używając 1 łyżki, aby odepchnąć cukierek od drugiej. Może to potrwać trochę praktyki, ponieważ technika polega na obracaniu łyżką pchającą, dzięki czemu cukierki wyglądają jak wierzch miękkich lodów. Jeśli cukierek stanie się zbyt sztywny, dodaj kilka kropli gorącej wody. Będziesz musiał pracować szybko przy wytwarzaniu tego typu cukierków. Po łyżce ugotowanego cukru i orzechów na woskowany papier, gotowe. Schłodzić cukierki na stojakach całkowicie. Można je przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.