Bogaty Pomarańczowy Flan
Bogaty pomarańczowy Flan jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, odparowane mleko, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pikantny flan babki z bogatym sosem pomidorowym, Flan Pomarańczowy, oraz Flan Pomarańczowy.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Rozłóż cukier równomiernie na dnie ciężkiej patelni. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier stopi się i zmieni kolor karmelu.
Dodaj 3 łyżki wrzącej wody, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wlać do ungreased quiche dish lub 10-calowy szklany Deep-dish pie pan lub 8-calowy (2-quart) kwadratowe naczynie do pieczenia . Przechyl, aby równomiernie przykryć dno; odstawić na bok.
W średniej misce, ubić pozostałe składniki z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 1 do 2 minut lub aż dokładnie wymieszać.
Zalać karmelizowanym cukrem.
Umieść naczynie do pieczenia na dużej patelni (patelnia brojlerów).
Wlać 1 cal gorącej wody do patelni brojlerów.
Piec 40 do 45 minut lub aż mieszanina jest prawie ustawiona i nóż włożony do środka wychodzi czysty. Schłodzić 1 godzinę; przechowywać w lodówce 1 godzinę. Uruchom nóż wokół zewnętrznej krawędzi, aby poluzować; odwróć się do góry nogami na 12-calowy okrągły talerz do serwowania z podniesionymi bokami, aby utrzymać płyn.
Dekoruj przędzonym cukrem.