Bogaty i jedwabisty sos z indyka
Bogaty i jedwabisty sos z indyka może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 62 kalorie, 0g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka tłuszczu z indyka, borowiki, borowiki w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, Bogaty Sos Z Indyka, oraz Łatwy i bogaty sos z indyka.
Instrukcje
Dobry sos zaczyna się od goodstocka. Co najmniej jeden dzień (i do czterech dni) przed ucztą,zrób własny bogaty Turek. (Aby uzyskać przepis, Patrz Do-Ahead Turcja zapasów; w szczypcie, można usestore kupione niskiej soli chickenbroth, ale wyniki z Homemade są nieporównywalne.) Gdy będziesz gotowy do zrobienia, przynieś 4 filiżanki zapasu do około średniej garnka.
Usuń z ciepła; utrzymuj ciepło.
Roztop 4 łyżki niesolonego masła lub tłuszczu z indyka w dużym ciężkimsaucepan na średnim ogniu.
Ubijać w 1/4 szklanki uniwersalnejgotować i gotować, ubijając, przez1 minutę. Zasmażka stanie się gładka i złotobrązowa.Pij dalej! W ciągu 2-3 minut będzie to kolor kawy au lait i zapach lekko prażony. Stopniowo ubijaj w bulionie indyka, doprowadzaj do oleju, a następnie obniżaj ciepło, aby gotować na wolnym ogniu.
Teraz,aby uzyskać zielną Kopę, dodaj 2 liście laurowe lub 1 gałązkę. Dla wzmocnienia umami, stirin 4 suszone grzyby porcini lub 2 łyżeczki proszku porcini wraz z 2 łyżkami Madery. Bez tych ulepszeń, pozwól gravy gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, a następnie usuń zioła lub umaszczenia za pomocą łyżki. Doprawić koszerną soląi podawać. Lub zachowaj sos do czasu, aż indyk zostanie skończony i zrób krok dalej…
Przełożyć indyka na talerz i przecedzić kroplówki z patelni do miarki. Odtłuścić tłuszcz; dodać wystarczającą ilość wody do odmierzenia 1 szklanki.
Umieść patelnię na dwóch palnikach ustawionych na średnim i wysokim ogniu.
Dodaj mieszaninę składników i odżelazuj patelnię, mieszając i skrobającwiele rumianych kawałków z drewnianą łyżką. Przecedzić do sosu; gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, 10 protokół. Doprawić do smaku sosem i podawać.