Bogate Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną

Bogate Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną
Bogate ciasto z kwaśną śmietaną może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje $2.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 625 kalorii, 14g białka, oraz 34g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sok z cytryny, grand marnier, krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną, Tort kawowy z kwaśną śmietaną IV, oraz Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną.

Instrukcje

1
Połączyć drożdże, szklankę cukru i letnią wodę w dużej misce, i pozostawić do dowodu. Wymieszaj pozostałą filiżankę cukru, soli, mleka, śmietany, soku z cytryny i wanilii i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać żółtka i zmiksować. Opuszkami palców szybko przerobić masło na 5 szklanek mąki, tak jak w przypadku ciasta na ciasto, aby uzyskać suchą, podobną do posiłku konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Dodaj to do mieszaniny drożdży i zacznij ugniatać w misce, dodając więcej mąki, jeśli to konieczne, aby uzyskać gładkie, elastyczne ciasto. Obrócić na lekko posypanej mąką desce i zagnieść od 5 do 6 minut. Uformuj kulkę i umieść w lekko posmarowanej masłem misce, obracając się, aby pokryć powierzchnię masłem. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce do niech wzrosnąć przez co najmniej 4 godziny lub aż podwoi luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Wyjmij z lodówki, uderz w dół i odwróć się na lekko posypanej mąką desce. (Ciasto można przechowywać w lodówce tak długo, jak 3 dni, w takim przypadku powinno być dziurkowane dwa razy dziennie, aż będzie gotowe do rozwałkowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
RolkaRolka
5
Podzielić ciasto na pół i rozwałkować każdy kawałek w prostokąt o 10 14 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Posmaruj każdy prostokąt roztopionym masłem i posyp brązowym lub białym cukrem i cynamonem. Na to posypać odsączone porzeczki, a następnie drobno posiekane orzechy. Delikatnie wcisnąć nadzienie do ciasta wałkiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
CynamonCynamon
PorzeczkiPorzeczki
MasłoMasło
CiastoCiasto
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
7
Roll up od szerokiego końca, jelly-roll mody. Mocno posmarowane dwie 9-calowe patelnie. Starannie dopasuj rolki do patelni, aby końce ciasta się połączyły. Przykryć i odstawić do podwojenia luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
8
Piec w nagrzanym piekarniku 375 od 45 do 55 minut, aż będą złocisto brązowe i wydadzą wydrążony dźwięk po rapowaniu kostkami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Ostudzić na 15 minut w patelniach, a następnie odwrócić na stojaku. W międzyczasie roztopić dżem morelowy na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
10
Dodaj brandy, Cointreau, lub Grand Marnier, i blend. Odcedzić i pokryć boki i wierzch ciasta glazurą, gdy ciasta są jeszcze ciepłe. Ostudzić je dokładnie przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
CointreauCointreau
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
GlazuraGlazura
11
artykuł var
12
Typ_27_data = {};
13
artykuł
14
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Składniki

161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychdżem morelowydżem morelowy161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychporzeczkiporzeczki161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychżółtka jajżółtka jaj161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychGrand MarnierGrand Marnier161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychkrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychbiałe bułki obiadowebiałe bułki obiadowe161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów pekan PLANTERS®1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów pekan PLANTERS®161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm161 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychszynka w pełni ugotowana, posiekanaszynka w pełni ugotowana, posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia7
Magazyn