Bogate Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną
Bogate ciasto z kwaśną śmietaną może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje $2.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 625 kalorii, 14g białka, oraz 34g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sok z cytryny, grand marnier, krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną, Tort kawowy z kwaśną śmietaną IV, oraz Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną.
Instrukcje
Połączyć drożdże, szklankę cukru i letnią wodę w dużej misce, i pozostawić do dowodu. Wymieszaj pozostałą filiżankę cukru, soli, mleka, śmietany, soku z cytryny i wanilii i dobrze wymieszaj.
Dodać żółtka i zmiksować. Opuszkami palców szybko przerobić masło na 5 szklanek mąki, tak jak w przypadku ciasta na ciasto, aby uzyskać suchą, podobną do posiłku konsystencję.
Dodaj to do mieszaniny drożdży i zacznij ugniatać w misce, dodając więcej mąki, jeśli to konieczne, aby uzyskać gładkie, elastyczne ciasto. Obrócić na lekko posypanej mąką desce i zagnieść od 5 do 6 minut. Uformuj kulkę i umieść w lekko posmarowanej masłem misce, obracając się, aby pokryć powierzchnię masłem. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce do niech wzrosnąć przez co najmniej 4 godziny lub aż podwoi luzem.
Wyjmij z lodówki, uderz w dół i odwróć się na lekko posypanej mąką desce. (Ciasto można przechowywać w lodówce tak długo, jak 3 dni, w takim przypadku powinno być dziurkowane dwa razy dziennie, aż będzie gotowe do rozwałkowania.)
Podzielić ciasto na pół i rozwałkować każdy kawałek w prostokąt o 10 14 cali.
Posmaruj każdy prostokąt roztopionym masłem i posyp brązowym lub białym cukrem i cynamonem. Na to posypać odsączone porzeczki, a następnie drobno posiekane orzechy. Delikatnie wcisnąć nadzienie do ciasta wałkiem do ciasta.
Roll up od szerokiego końca, jelly-roll mody. Mocno posmarowane dwie 9-calowe patelnie. Starannie dopasuj rolki do patelni, aby końce ciasta się połączyły. Przykryć i odstawić do podwojenia luzem.
Piec w nagrzanym piekarniku 375 od 45 do 55 minut, aż będą złocisto brązowe i wydadzą wydrążony dźwięk po rapowaniu kostkami.
Ostudzić na 15 minut w patelniach, a następnie odwrócić na stojaku. W międzyczasie roztopić dżem morelowy na małym ogniu.
Dodaj brandy, Cointreau, lub Grand Marnier, i blend. Odcedzić i pokryć boki i wierzch ciasta glazurą, gdy ciasta są jeszcze ciepłe. Ostudzić je dokładnie przed krojeniem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;