Bogata i prosta francuska zupa cebulowa

Bogata i prosta francuska zupa cebulowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bogatej i prostej francuskiej zupy cebulowej. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 712 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz bulion wołowy, ser szwajcarski, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać francuski chleb można śledzić to danie główne z Francuski Budyń Chlebowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Bogata i prosta francuska zupa cebulowa, Bogata Francuska Zupa Cebulowa, oraz Prosta Francuska Zupa Cebulowa.

Instrukcje

1
Roztopić masło z oliwą z oliwek w 8-litrowym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodajemy cebulę i ciągle mieszamy do miękkości i przezroczystości. Nie brązuj cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj bulion wołowy, sherry i tymianek. Doprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4
Podgrzać brojler piekarnik.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Zupa z kadzi do piekarnika bezpieczne miski do serwowania i umieścić po jednej kromce chleba na wierzchu każdego (chleb może być podzielony na kawałki, jeśli wolisz).
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Każdą kromkę chleba ułóż plasterkiem provolone, 1/2 kromki pokrojonej w kostkę szwajcarskiej i 1 łyżką parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
ProvolonProvolon
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
7
Umieść miseczki na blasze z ciastkami i piecz w rozgrzanym piekarniku, aż ser lekko się zarumieni i zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc
Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc
#13 najlepszych 100 win entuzjastów wina 2014Szata bladożółta z zielonymi refleksami.Aromat: dominacja Sauvignon Blanc ujawnia intensywne smaki białych kwiatów, cytrusów ibiałe owoce. Podczas gdy w ustach Semillon przynosi okrągłość, objętość i bogactwo zprzyjemne nuty owoców cytrusowych. Dobra żywotność prowadzi do wielkiego finału.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn