Boczek-kukurydza Chowder z krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 496 kalorii, 32G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wstępnie seler naciowy, center-cut boczek, ząbek czosnku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać połowę i połowę, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Z Kremem Kokosowym Z Pół I Pół jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Zupa z kukurydzy i krewetek z boczkiem, Boczkowo-kukurydziana zupa z krewetkami, oraz Boczkowo-kukurydziana zupa z krewetkami-Pikantny kęs.
Instrukcje
1
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodaj boczek na patelnię; saute 4 minut lub aż boczek zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Usuń 2 plastry boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
4
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
5
Dodaj cebulę i kolejne 3 składniki (przez mielony czosnek) na patelnię, i saute przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Mielony
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj kukurydzę i gotuj 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
7
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia i gotować przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
8
Umieścić 2 szklanki mieszanki kukurydzy w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Zdejmij środkową część pokrywy blendera (aby umożliwić ucieczkę pary) i zabezpiecz pokrywę blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę. Powrót puree mieszanki kukurydzy do patelni. Mieszać w krewetki; gotować 2 minut lub aż krewetki są zrobione. Wymieszać pół na pół, pieprzem i solą. Crumble reserved boczek nad zupą.