Boczek Wędzony Syrop Klonowy
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj boczek z wędzonym syropem klonowym. Ten przepis jest przeznaczony dla 1 osoby i kosztuje 55,19 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla diety przepis zawiera 34943 kalorii, 594 g białka i 3367 g tłuszczu na porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 9 godzin i 50 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup brązowy cukier, azotan sodu, mieszankę peklującą na bazie cukru i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 66%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Popcorn z boczkiem, boczkiem i syropem klonowym, Płatki owsiane z boczkiem i syropem klonowym oraz Naleśniki z boczkiem i syropem klonowym.
Instrukcje
Do dużego czajnika wlej wodę, azotan sodu, sól peklową, sól gruboziarnistą, brązowy cukier i syrop klonowy. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować przez 10 do 15 minut, aż wszystko się dobrze rozpuści.
Wlej solankę do plastikowego wiadra o pojemności 5 galonów i schłódź do temperatury pokojowej na 6 do 8 godzin.
Pozostawiając skórę na boczku wieprzowym, pokrój wzdłuż włókien na 4 do 6 kawałków, tak aby zmieściły się w wiadrze i wędzarni.
Włóż do wiadra z solanką i odważ szklanym lub ceramicznym naczyniem, tak aby wieprzowina była zanurzona. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 5 do 7 dni, codziennie przestawiając wieprzowinę w solance.
W dniu wędzenia wyjmij wieprzowinę z solanki i dobrze opłucz pod zimną bieżącą wodą, pocierając, aby usunąć całą zewnętrzną solankę. Kawałki osuszyć i umieścić na stojakach wędzarniczych. Pozostaw kawałki wieprzowiny do ostygnięcia, najlepiej pod wentylatorem, aż powierzchnia mięsa stanie się nieco wysuszona i wyraźnie błyszcząca, co trwa od 1 do 3 godzin, w zależności od cyrkulacji powietrza.
Wędź kawałki boczku wieprzowego wybranym drewnem w temperaturze od 32 do 43 stopni C przez 8 do 12 godzin.
Przed pokrojeniem usuń skórkę.