Boczek Szwajcarski Ziemniaczany Zapiekanka Kalafior
Boczek szwajcarski kalafior ziemniaczany zapiekanka może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.92 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 537 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 34 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka boczku, ser mozzarella, czosnek w proszku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Spróbuj Szwajcarski Kotlet schabowy i zapiekanka ziemniaczana, Szwajcarskie Jabłko, Gruszka, ziemniaki i boczek dusić, oraz Kremowa zapiekanka z kalafiora z boczkiem i cheddarem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj naczynie zapiekane 9x13 cali.
Ziemniaki i kalafior umieścić w dużym garnku i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu do miękkości, ale firma, o 20 protokół.
Odcedzić i przenieść ziemniaki i kalafior do przygotowanego naczynia żaroodpornego.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę w gorącym oleju do przezroczystego, 5 do 10 protokół.
Ugotowaną cebulę przełożyć do mieszanki ziemniaków.
Miejsce boczek na dużej patelni i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Osuszyć plastry boczku na ręcznikach papierowych i pokruszyć mieszaninę ziemniaków, rezerwując smar boczku na patelni.
Roztopić masło do smaru boczku na patelni na średnim ogniu; ubić mąkę do mieszaniny smaru masła z boczkiem. Stopniowo mieszać śmietanę do mieszaniny mąki, aż będzie gładka; dodać mleko, jeśli sos śmietanowy jest zbyt gęsty.
Ubić pół sera szwajcarskiego, pół sera mozzarella, czosnek w proszku, sól i pieprz w sosie śmietanowym, aż sery się stopią.
Wlać sos śmietanowy na mieszaninę ziemniaków i wrzucić do herbu; top z pozostałym serem szwajcarskim i serem mozzarella.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka będzie bulgotać i ser lekko rumiany, około 30 minut.