Boczek Klonowy Duszona Brukselka

Boczek Klonowy Duszona Brukselka
Klonowy bekon duszone brukselki może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.71 za porcję. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka boczku, soli, syropu klonowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Duszona brukselka z boczkiem, Duszona Brukselka Z Boczkiem Przepis, oraz Duszona brukselka z cydrem i boczkiem.

Instrukcje

1
Brukselkę opłukać pod zimną wodą i odstawić na suchą szmatkę do wyschnięcia. Po wyschnięciu pokrój każdy kiełek na ćwiartki i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Umieść paski boczku na desce do krojenia i pokrój w paski 3/4 cala. W średnim saute patelni, rozgrzać lardons na średnim ogniu, aż ostry. Odcedzić lardony z patelni i położyć na papierowych ręcznikach. Na patelni trzymać tłuszcz z boczku, dodać masło i podgrzać do rozpuszczenia. Po rozpuszczeniu masła dodajemy brukselkę i często mieszamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
świeża Resztkaświeża Resztka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Saute aż kiełki zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
4
Dodać lardons powrotem do kiełków i dodać syrop klonowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
KiełkiKiełki
5
Podgrzewać, aż syrop wydaje się przyklejać do brukselki i osiągnąć głęboką karmelizację. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn