Boczek Klonowy Duszona Brukselka

Boczek Klonowy Duszona Brukselka
Klonowy bekon duszone brukselki może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.71 za porcję. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka boczku, soli, syropu klonowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Duszona brukselka z boczkiem, Duszona Brukselka Z Boczkiem Przepis, oraz Duszona brukselka z cydrem i boczkiem.

Instrukcje

1
Brukselkę opłukać pod zimną wodą i odstawić na suchą szmatkę do wyschnięcia. Po wyschnięciu pokrój każdy kiełek na ćwiartki i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Umieść paski boczku na desce do krojenia i pokrój w paski 3/4 cala. W średnim saute patelni, rozgrzać lardons na średnim ogniu, aż ostry. Odcedzić lardony z patelni i położyć na papierowych ręcznikach. Na patelni trzymać tłuszcz z boczku, dodać masło i podgrzać do rozpuszczenia. Po rozpuszczeniu masła dodajemy brukselkę i często mieszamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Saute aż kiełki zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
4
Dodać lardons powrotem do kiełków i dodać syrop klonowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
KiełkiKiełki
5
Podgrzewać, aż syrop wydaje się przyklejać do brukselki i osiągnąć głęboką karmelizację. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn