Boczek i niebieska brukselka
Boczek i niebieska brukselka może być tylko przystawką, której szukasz. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 135 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ser gorgonzola, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Spróbuj brukselka slaw z boczkiem i serem pleśniowym, Ciepła sałatka z brukselki z boczkiem, Kamutem i serem pleśniowym, oraz Brukselka Z Serem Pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Usunąć boczek, ale pozostawić kapiele; osuszyć plastry boczku na wyłożonym papierowym ręcznikiem talerzu. Kruszyć, gdy jest chłodno.
Wymieszać cebulę i sól do gorącego tłuszczu na średnim ogniu do miękkości, o 5 protokół.
Wlać wodę i musztardę Dijon. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż woda dojdzie do wrzenia. Zeskrobać patelnię, aby rozpuścić brązowe kawałki w wodzie.
Dodać brukselkę i ocet. Gotować, mieszając często, aż brukselka są miękkie, 4 do 6 protokół. Wrzucić z boczkiem i ser gorgonzola kruszy służyć.