Bobotie

Bobotie
Przepis Bobotie jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników afrykańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, chleb, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Najlepszy Bobotie, BOBOTIE, oraz Bobotie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ustawić piekarnik na 160°C (325°F). Masłem dużą zapiekankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać masło i olej w rondlu i podsmażyć cebulę i czosnek, aż będzie przezroczysty. Zamieszać w curry i kurkumy, i gotować krótko, aż pachną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
KurkumaKurkuma
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjmij garnek z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Wymieszać z mięsem mielonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
5
Zmiksować okruchy, mleko, skórkę z cytryny i sok, jajko, sól,pieprz, morele, jabłko, sułtanki (złote rodzynki) i migdały i wymieszać. Włóż do zapiekanki i wyrównaj górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MorelaMorela
MigdałyMigdały
PieprzPieprz
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
SokSok
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
6
Zwijaj liście i zakopuj je w regularnych odstępach czasu. Zapiekamy folią i pieczemy 1,5 godziny. Zwiększyć temperaturę pieca do 200°C (400°F).
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Wymieszać mleko, jajka i sól (może wymagać dodatkowej polewy, jeśli użyłeś bardzo dużej zapiekanki), zalać i piec odkryte przez kolejne 15 minut, aż gotowane i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Podawać z żółtym ryżem i Blatjang.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
9
Przedruk za zgodą Rainbow Cuisine: a Culinary Journey Through South Africa by Lannice Snyman ©1998 s&S Publishers

Polecane wino: Pinotage, Riesling, Chenin Blanc

Pinotage, Riesling i Chenin Blanc są doskonałym wyborem dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Możesz spróbować Painted Wolf The Den Pinotage. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Painted Wolf The Den Pinotage
Painted Wolf The Den Pinotage
Intensywne wino owocowe o Smaku czerwonych i czarnych letnich jagód, pikantnych przypraw i smaków drewna. Wino ma delikatne jasne taniny. Ma długie świeże wykończenie.Pinotage to najlepsze możliwe czerwone wino na świecie do połączenia z Meksykańskimi potrawami, takimi jak Fajitas i Mole. To jest również wielki z Cabrillo. Wino lubi nasiona kminku i smaki chili Dymnej ancho. Jest to również bardzo dobre inne smakowe amerykańskie specjały regionalne, takie jak Carolina pulled pork i smoky Texas B. B. Q. beef rib.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn