Przepis Bobotie jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników afrykańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, chleb, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Najlepszy Bobotie, BOBOTIE, oraz Bobotie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ustawić piekarnik na 160°C (325°F). Masłem dużą zapiekankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Rozgrzać masło i olej w rondlu i podsmażyć cebulę i czosnek, aż będzie przezroczysty. Zamieszać w curry i kurkumy, i gotować krótko, aż pachną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Kurkuma
Masło
Czosnek
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Wyjmij garnek z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Wymieszać z mięsem mielonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Wołowina
5
Zmiksować okruchy, mleko, skórkę z cytryny i sok, jajko, sól,pieprz, morele, jabłko, sułtanki (złote rodzynki) i migdały i wymieszać. Włóż do zapiekanki i wyrównaj górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki
Skórka Z Cytryny
Morela
Migdały
Pieprz
Do Konserwowania,
Sok
Mleko
Sól
Jajko
6
Zwijaj liście i zakopuj je w regularnych odstępach czasu. Zapiekamy folią i pieczemy 1,5 godziny. Zwiększyć temperaturę pieca do 200°C (400°F).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
7
Wymieszać mleko, jajka i sól (może wymagać dodatkowej polewy, jeśli użyłeś bardzo dużej zapiekanki), zalać i piec odkryte przez kolejne 15 minut, aż gotowane i lekko rumiane.
Pinotage, Riesling i Chenin Blanc są doskonałym wyborem dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Możesz spróbować Painted Wolf The Den Pinotage. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.