Bożonarodzeniowa pieczona gęś Gordona

Bożonarodzeniowa pieczona gęś Gordona
Gordon ' s Christmas pieczona gęś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 2494 kalorii, 107g białka, oraz 227g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $9.61 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga liści tymianku, cytryn, limonek i gałązek pietruszki. Ten przepis jest lubiany przez 971 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pieczona Świąteczna Gęś, Gęś z przeszłości Bożego Narodzenia, oraz Świąteczna gęś z pomarańczową glazurą.

Instrukcje

1
Oblicz czas gotowania: gotuj przez 10 minut w temperaturze 240 ° c/wentylator 220 ° C/Gaz 9, następnie zmniejsz do 190 ° C/wentylator 170 ° C / gaz 5 i gotuj przez 20 minut na kg dla średnio rzadkiego, 32 minuty na kg dla bardziej dobrze zrobionego, plus 30 minut odpoczynku.
2
Jeśli gęś jest gotowa-wiązana, poluzuj Sznurek i trochę wyciągnij nogi i skrzydła, co pomaga ptakowi gotować lepiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
3
Sprawdź wnętrze ptaka i usuń wszelkie podroby lub podkładki tłuszczu. Używając czubka ostrego noża, lekko przebij skórę piersi i nóg w krzyż. Pomaga to w szybszym renderowaniu tłuszczu podczas pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Zetrzyj skórkę z 4 cytryn i 3 limonek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
5
Wymieszaj z 2 łyżeczkami drobnej soli morskiej, 1 łyżeczką chińskiego proszku pięciu przypraw i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Morska DrobnaSól Morska Drobna
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
6
Doprawić jamę gęsi obficie solą, następnie dobrze wcierać mieszankę cytrusową w skórę i posypać ją do wnętrza jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
7
Wrzucamy do wnętrza ptaka obrane owoce i niewielką garść natki pietruszki, tymianku i gałązek szałwii i odstawiamy na co najmniej 15 minut. Można to zrobić do dnia przed i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
8
Piekarnik do 240C / wentylator 220C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Jeśli chcesz dać ptakowi ładną złotą skórę, brązową na dużej patelni (lub ciężkiej puszki do pieczenia), używając kilku łyżek oliwy z oliwek. Trzymając ptaka za nogi (może chcesz użyć rękawicy kuchennej), naciśnij go na piersi do brązowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
10
Po zbrązowieniu umieść ptaka w pieczonej puszce.
11
Skropić 3 łyżkami czystego miodu i posypać 1 łyżką liści tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Czysty MiódCzysty Miód
12
Piec przez obliczony czas, zmniejszając ciepło po 10 min do 190C / wentylator 170C / Gaz
13
Przykryj Gęś folią, jeśli zaczyna za bardzo brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
14
Co około 30 minut podlewaj ptaka sokami z patelni, a następnie przelewaj tłuszcz przez sito do dużej żaroodpornej miski. Skończysz z co najmniej litrem soczystego tłuszczu, zachowaj to na ziemniaki i inne warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Pod koniec czasu gotowania pozostaw na co najmniej 30 minut, przykryte luźno folią. Ptak nie ostygnie, ale będzie wilgotny i znacznie łatwiejszy do wyrzeźbienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia95
Magazyn