Bite słodkie ziemniaki z chrupiącą szalotką
Bite słodkie ziemniaki z chrupiącą szalotką to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, olej roślinny, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bourbon boczek bite słodkie ziemniaki z brązowym masłem i chrupiącą szałwią, Puree ziemniaczane z chrupiącą szalotką, oraz Chrupiące Ziemniaki Z Szalotką Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki przebić czubkiem noża i piec około 40 minut, lub do miękkości. Wyłącz piekarnik do 25
Pokrój skórki i zgarnij ziemniaki do dużej miski.
Dodać masło i kardamon i ubić mikserem elektrycznym z małą prędkością, aż będzie gładka i puszysta. Doprawić solą i białym pieprzem.
Przełożyć do naczynia i ogrzać.
W dużej głębokiej patelni, rozgrzać 1 cal oleju, aż się połysk.
Dodać połowę szalotki i smażyć na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż ostry, 2 do 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść szalotki do ręczników papierowych.
Posypać solą. Powtórz z pozostałymi szalotkami. Roztrzepać szalotkę na słodkich ziemniakach i podawać.