Bita Śmietana Krumkake
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, Krumkake z bitą śmietaną może być doskonałym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis zawiera 18 porcji z 151 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Za 16 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci smak domu. Mieszanka gałki muszkatołowej, mąki, ciężkiej śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko kilku osobom bardzo spodobał się ten hor d ' oeuvre. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik można poprawić. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Krumkake I, Krumkake, oraz Czekoladowe ptysie z bitą śmietaną i truskawkami / Wszystkiego Najlepszego Becca.
Instrukcje
Ubij jajka w misce, aż będą bardzo lekkie.
Stopniowo dodawaj cukier, ubijając, aby zmiksować. Powoli dodaj roztopione masło, następnie bitą śmietanę i gałkę muszkatołową.
Wymieszaj mąkę. (Ciasto będzie konsystencją ciasta na ciasteczka.) Ciasto dokładnie schłodzić.
Rozgrzej talerze krumkake na średnim ogniu przez około 10 minut lub do momentu, gdy kropla wody "zatańczy" po upuszczeniu na talerze.
Posmaruj talerze słodkim masłem; umieść 1 lekko zaokrągloną łyżkę ciasta na środku dolnej płyty; Zamknij żelazko i dociśnij uchwyty. Jeśli nadmiar ciasta wyjdzie z boków, Usuń nożem stołowym.
Piec przez około 30 sekund; Odwróć żelazko i piecz przez około 30 sekund po drugiej stronie.
Usuń krumkake i natychmiast przewrócić formę w kształcie stożka.
Umieść szew stroną do dołu na pergaminie, aby ostygł; usuń formę.
W razie potrzeby napełnij schłodzone szyszki słodzoną bitą śmietaną.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Brut Laurent-Perrier z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Laurent-Perrier Brut
Laurent-Perrier Brut L-P jest wzorcem dla stylu domu Laurenta-Perriera. Ostry, świeży i elegancki, Brut L-P odzwierciedla podstawową esencję naszych szampanów.Kolor ma bladozłoty odcień, z drobnymi i trwałymi bąbelkami. Nos jest świeży i delikatny, wykazuje dobrą złożoność z nutą cytrusów i białych owoców. Lekki styl Brut L-P doprowadził do tego, że szampan stał się idealnym napojem aperitifowym. Idealna równowaga, chrupkość smaków i Finezja sprawiają, że jest idealnym towarzyszem dla ryb, drobiu i białego mięsa.