Bistecca alla Florentine z sosem Balsamiczno-rozmarynowym i grillowanym Treviso z gorgonzolą

Bistecca alla Florentine z sosem Balsamiczno-rozmarynowym i grillowanym Treviso z gorgonzolą
Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.22 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 708 kalorii, 43g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Mieszanka gorgonzoli, rozmarynu, grubo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek florencki balsamiczny i marynowany rozmarynem, Stek florencki balsamiczny i marynowany rozmarynem, oraz Grillowany stek i cebula z sosem maślano-Rozmarynowo-balsamicznym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 1 szklanka wiórów migdałowych lub wiśniowych, nasączanych przez 30 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
2
W dużym naczyniu do pieczenia ubić oliwę, czosnek i rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Dodaj steki i włączyć płaszcz w marynacie. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
4
Wyjmij steki z lodówki 30 minut przed grillowaniem i odstaw do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
5
Rozgrzać grill do wysokiej temperatury do bezpośredniego grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Dodaj nasączone wióry do węgla drzewnego lub umieścić wióry w polu palacza i dodać do grilla gazowego. Zamknij pokrywę i pozwól ogrzać przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Wyjąć steki z marynaty i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
8
Obficie posypać solą i pieprzem. Grilluj do zwęglenia z obu stron i ugotuj do średnio rzadkiej doneness, 5 do 6 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
9
Wyjąć z grilla, skropić odrobiną sosu Balsamiczno-rozmarynowego i odstawić na 5 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do StekówSos Do Steków
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
10
Podczas grillowania steki posmaruj Treviso olejem rzepakowym i dopraw solą i pieprzem. Grilluj, aż lekko zwęglone ze wszystkich stron i po prostu zaczyna więdnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
11
Przełożyć na talerz, rozpuścić liście, skropić odrobiną balsamicznej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i pokruszyć na gorgonzoli. Top z plastrami steku i skropić więcej sosu stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Sos Do StekówSos Do Steków
GorgonzolaGorgonzola
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
12
Dekoruj listkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
13
Połączyć ocet balsamiczny, czosnek i rozmaryn w małym rondlu i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
14
Wyjąć rozmaryn i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
15
Umieść paprykę, miód, chrzan, melasę, ocet winny czerwony, sos Worcestershire i część schłodzonej mieszaniny balsamicznej w blenderze. Zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Posmakuj i dodaj więcej balsamicznej redukcji zgodnie z życzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
RedukcjaRedukcja
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)4krewetki i żyłkiOcet balsamiczny do mżawkiOcet balsamiczny do mżawki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolej rzepakowy, plus więcej mżawkiolej rzepakowy, plus więcej mżawki1zostawićŚwieża pietruszka, do dekoracjiŚwieża pietruszka, do dekoracji1sprigrozmaryn świeżyrozmaryn świeży23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekany świeży rozmaryndrobno posiekany świeży rozmaryn12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek, rozbityczosnek, rozbity8goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pokruszona gorgonzolapokruszona gorgonzola1Batoniki toffi Heathgrubo zmielony czarny pieprzgrubo zmielony czarny pieprz23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calachrzan preparowanychrzan preparowany1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz12 łyżeczki czosnku w proszku4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwkowy, plus więcej mżawkioliwkowy, plus więcej mżawki2steki porterhouse, około 2 funtów każdy i 1 1/2-cala grubościsteki porterhouse, około 2 funtów każdy i 1 1/2-cala grubości3largesczerwona papryka, grillowana, obrana, posiekana i pokrojona w kostkęczerwona papryka, grillowana, obrana, posiekana i pokrojona w kostkę12 łyżeczki czosnku w proszku1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa2Batoniki toffi HeathSos WorcestershireSos Worcestershire2głowyTrevisoTreviso
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn