Bistec Encebollado (kolumbijski-stek z sosem cebulowym)
Bistec Encebollado (kolumbijski-stek z sosem cebulowym) jest bezglutenowe przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 1908 kalorie, 201g białka, oraz 106g tłuszczu. Na 7,57 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 643 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów wymaga masła, sos worcestershire, oliwa z oliwek, i musztarda. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spróbuj Bistec A La Criolla (stek kreolski po Kolumbijsku), Bistec A La Criolla (stek kreolski po Kolumbijsku), oraz Carne Bistec-Kolumbijski Stek Z Cebulą I Pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść steki między arkuszami papieru woskowego, a następnie Funt, aż każdy stek ma około ¼ cala grubości.
Umieść wbite steki w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Dodać musztardę, kminek, czosnek, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Przechowywać w lodówce przez 3 godziny lub przez noc. Upewnij się, że steki są równomiernie pokryte.
Na dużej patelni, rozgrzać masło na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować przez około 10 protokół.
Dodaj pomidor, sos worcestershire, wino, sól i pieprz. Kontynuuj gotowanie przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Na dużej patelni, rozgrzać masło na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować przez około 10 protokół.
Dodaj pomidor, sos worcestershire, wino, sól i pieprz. Kontynuuj gotowanie przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Umieść steki na patelni i gotować przez 5 minut na stronie.
Dodać sos cebulowy, wymieszać i podawać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.