Bigoli z kaczką Ragu
Bigoli z kaczką Ragu może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 72g białka, 43g tłuszczu i w sumie 1121 kalorii. Za 5,37 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, ciepłe mleko, czerwone Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Spaccatelle Z Kaczką Ragu, Kaczka Wenecka ragu, oraz Rigatoni z kaczką Ragù.
Instrukcje
Aby przygotować ragu: umyj nogi kaczki i usuń cały tłuszcz. Osusz.
W zapiekance z grubym dnem lub holenderskim piekarniku rozgrzej oliwę z oliwek do wędzenia.
Dodaj udka kaczki i gotuj, aż się zarumienią ze wszystkich stron i wyjmij, około 10 do 12 minut.
Dodaj cebulę, marchewkę, czosnek i seler i gotuj, aż zmiękną, około 7 do 9 minut.
Dodaj wino, pomidory, bulion drobiowy i suszone grzyby i zagotuj.
Dodaj udka kaczki i wróć do wrzenia, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Usuń nogi kaczki i pozostaw do ostygnięcia. Zdejmij całe mięso z kości i wróć do garnka bez kości. Dusić bez przykrycia przez 30 minut lub do uzyskania dość gęstej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem i odstaw na bok.
Aby przygotować danie: napełnij duży garnek 6 litrami wody i dodaj 2 łyżki soli. Gotuj bigoli do al dente, około 8 do 9 minut.
Podgrzej SOS, odcedź makaron i wrzuć na patelnię. Rzuć, aby pokryć i natychmiast podawaj.
Aby zrobić makaron: zrób kopiec mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrób dołek na środku mąki i dodaj jajka i mieszankę mleka. Za pomocą widelca ubij jajka i mieszankę mleka i zacznij dodawać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
Gdy rozszerzasz studnię, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni. Nie martw się, że ta początkowa faza wygląda niechlujnie. Ciasto połączy się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij wyrabiać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy uzyskasz spójną masę, wyjmij ciasto z deski i zeskrob resztki chrupiących kawałków. Odrzuć te bity. Lekko posmaruj deskę mąką i kontynuuj ugniatanie jeszcze przez 3 minuty. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając o odkurzeniu deski w razie potrzeby. Zawiń ciasto w folię i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Uwaga: nie pomijaj części ugniatającej lub spoczynkowej tego przepisu. Są niezbędne do lekkiego makaronu.
Aby zrobić bigoli: zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i ciasne i odstawić na 20 minut.
Pokrój ciasto na 6 i przeprowadź przez maszynę do mięsa ustawioną na najmniejszy rozmiar wytłaczania. Gdy makaron wyjdzie, pokrój go na 12-calowe kawałki i natychmiast posyp mąką.
Rozłóż na blasze do ciastek posypanej mąką kukurydzianą, uważając, aby pasemka były oddzielone. Zakończ wszystkie 6 sztuk w ten sam sposób.