Babeczki Jagodowe
Need a wegetariański posiłek poranny? Babeczki z jagodami mogą być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 i kosztuje 25 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka proszku do pieczenia, pół na pół śmietany, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Bułeczki Z Jagodami + Lukier Z Serem Jagodowym, Babeczki jagodowe z dżemem jagodowo-kokosowym, oraz Babeczki Jagodowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Masło pokroić na mieszankę mąki, cukru, proszku do pieczenia i soli.
Dodać jagody i wymieszać.
W osobnej misce ubić śmietanę z jajkiem i powoli wlać do suchych składników, mieszając gumowym skrobakiem, aż ciasto uformuje się. Ugniataj, aż się połączy, 3 lub 4 razy. Nie rozłączaj się.
Podziel ciasto na pół. Na lekko posypanej mąką desce uformuj każdą połowę w 6-calową okrągłą.
Piec na arkuszu bez nadzienia około 20 minut w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C).