Bibimbap
Bibimbap może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 598 kalorii, 19g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 4,06 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz zieloną cebulę, jajko sadzone, pikantny sos pieprzowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest świetne. Spróbuj Bibimbap, Bibimbap, oraz Bibimbap dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu średniej wielkości, z pokrywką, połączyć wodę, sól i kiełki soi. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć do niskiego ciepła, przykryć pokrywką i parować kiełki przez 5 minut.
Odcedzić kiełki i przenieść do miski do mieszania.
W średniej wielkości patelni ogrzać olej sezamowy na średnim ogniu.
W dużej misce wrzucić ogórki i sól. Odstawić na 5 minut. Delikatnie wyciśnij płyn z ogórków.
Połącz pikantny sos z czerwonej papryki i ogórków.
Napełnij duży garnek wodą i doprowadz do wrzenia.
Dodać szpinak i gotować przez 1 minutę.
Szpinak przecedzić na durszlak i spłukać zimną wodą. Weź jedną garść szpinaku na raz i wyciśnij wodę ze szpinaku.
Ułóż szpinak na desce do krojenia i pokrój na 2-calowe (5 cm) kawałki.
Przelać szpinak do miski i dodać nasiona sezamu, olej sezamowy i sól.
W małej misce, wymieszać wołowinę, sos sojowy, olej sezamowy i brązowy cukier.
Niech marynować przez 15 minut.
W średniej misce ubić składniki razem
Przyprawione sałatki i wołowinę przygotować w pojedynczych miseczkach.
Umieść żeliwną patelnię lub garnek na średnim ogniu i dodaj 2 łyżki oleju sezamowego.
Rozgrzać olej przez 1 minutę.
Dodaj ryż i rozłóż go na dnie garnka, tworząc równą warstwę. Gotować ryż przez kilka minut lub aż ryż zacznie brązowieć na dnie. Usłyszysz ryżowe skwierczenie.
Starannie ułóż każdą z przyprawionych sałatek na wierzchu ryżu grupując każdą z nich niczym koło.
Połóż wołowinę na środku. Kontynuuj ogrzewanie przez 2 minuty.
Przenieś zapiekankę do żaroodpornej podkładki. Umieść jedno sadzone jajko w środku na górze wołowiny.
Podawać: złożyć jajko, warzywa, ryż i 2 łyżki pikantnego sosu z czerwonej papryki. Upewnij się, że zeskrobać dno garnka do dystrybucji, że chrupiąca skórka w całym naczyniu.
Podawać w pojedynczych miseczkach z mżawką oleju sezamowego i ekstra pikantnym sosem z czerwonej papryki.* Można zrobić jedno jajko sadzone na osobę, aby wymieszać w poszczególnych porcjach.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier