Biały Miso Brzoskwinia / Gruszka / Jabłko
Białe Miso brzoskwinia / gruszka / jabłko może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.29 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1694 kalorii, 15g białka, oraz 100 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka miso, mleka, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bezglutenowe naleśniki z kompot jabłkowym, brzoskwiniowym i gruszkowym, Biała Gruszka i jabłko Sangria, oraz Biały brzoskwiniowo-Bourbon tost francuski z białym brzoskwiniowo-orzechowym syropem klonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim, ciężkim dnie rondel na średnim ogniu, stopić 3/4 szklanki cukru, często mieszając, aż przybiera ładny piaszczysty kolor i jest gładka ciecz, 10 do 15 minut.
Szybko dodaj owoce i wymieszaj, aby pokryć cukrem; zapobiegnie to dalszemu karmelizowaniu cukru i/lub spalaniu. Gotować, aż owoce są miękkie, o 10 minut lub tak, w zależności od tego, które owoce używasz i jego dojrzałości.
Przełożyć karmelizowane owoce do blendera.
Dodaj miso i proces do gładkiego przecieru. Odstawić.
Napełnij dużą miskę lub patelnię lodem i wodą.
Umieść dużą, czystą miskę w łaźni lodowej i dopasuj miskę za pomocą Sitka o drobnej siatce.
W dużym, grubym dnie, niereaktywny rondel na średnim ogniu, połączyć śmietanę i mleko i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gorące, ale nie wrzenia.
W międzyczasie, w średniej misce, ubij razem żółtka i pozostały 1 szklankę cukru, aż dobrze wymieszane.
Usunąć mieszaninę kremu z ognia. Powoli wlej około połowy gorącej mieszanki śmietany do mieszaniny żółtka, stale ubijając.
Przenieść mieszaninę żółtka z powrotem do rondla z pozostałą mieszaniną śmietany i przywrócić go do średniego ciepła. Gotuj, stale mieszając gumową łopatką i upewniając się, że zeskrobujesz dno rondla, aby się nie przypalił, dopóki ciecz nie zacznie parować i poczujesz, że łopatka zeskrobuje się o dno patelni, około 2-3 minut.
Dodaj mieszankę fruit-miso i wymieszaj, aby całkowicie wymieszać.
Wlać krem przez sitko do czystej miski, którą ustawiłeś w łaźni lodowej.
Ostudzić, mieszając od czasu do czasu. Smak słodyczy; w razie potrzeby dodaj trochę więcej cukru.
Gdy krem całkowicie ostygnie, przykryć miskę szczelnie i schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub najlepiej przez noc. Gdy będziesz gotowy do zamrożenia kremu, przenieś go do maszyny do lodów i obróć zgodnie z instrukcjami producenta. Spożyć natychmiast lub przenieść do hermetycznego pojemnika, przykryć i zamrozić na okres do 1 tygodnia.
Z Humphry Slocombe Ice Cream Book Jake Godby, Sean Wahey & Paolo Lucchesi. Copyright © 2012 by Jake Godby and Sean Wahey; photographs copyright © 2012 by Frankie Frankeny. Wydany przez Chronicle Books, LLC.