Biały krem orzechowo-żurawinowy
Przygotowanie białego fudge z żurawiną i orzechami włoskimi zajmuje około 25 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 502 kalorie . Za 2,91 USD za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Sprawdza się dobrze jako deser. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, wanilię, krem marshmallow i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 31% . Ta ocena nie jest tak imponująca. Podobne przepisy to Chewy Oatmeal Cranberry Walnut Cookies , Cranberry Walnut Biscotti i White Chocolate Walnut Cookies .
Instrukcje
Wyłóż 8-calową kwadratową patelnię folią i posmaruj ją 1 łyżeczką masła; odstaw. W ciężkim rondlu zagotuj cukier, śmietanę i pozostałe masło na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj, aż termometr cukierniczy wskaże 234° (etap miękkiej kulki), około 15 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z chipsami, pianką marshmallow i wanilią, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać z orzechami włoskimi i żurawiną.
Wlać do przygotowanej patelni.
Pozostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia.
Używając folii, wyjmij fudge z patelni. Wyrzuć folię; pokrój fudge na kwadraty o wymiarach 1 cala. Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.