Bezy Migdałowe
Bezy migdałowe to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 113 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Jeśli masz pod ręką migdały, białka, drobny cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Bezy Migdałowe Kokosowe, Bezy Jagodowe Migdałowe, oraz Bezy Czekoladowo-Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 107°.
Ubij białka ze szczyptą soli w misce z mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty.
Dodaj 1/2 szklanki drobnego cukru na raz, ubijając, a następnie kontynuuj bicie z dużą prędkością, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty, od 1 do 3 minut. Złóż w pozostałej 1/4 szklanki cukru delikatnie, ale dokładnie.
Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem. Umieść małą szczyptę bezy na wszystkich 4 rogach każdego arkusza, a następnie odwróć papier, naciskając na rogi, aby przylgnąć do pergaminu do blach do pieczenia.
Łyżka bezy do torebki z ciastem. Będziesz co 4 ciasteczka kraty na każdym arkuszu, więc pracować w 1 kwadrant dla każdego: rury 4 (4-cal-long) ukośne linie, około 5/8 cala od siebie, następnie rury 4 (4-cal-long) równoległe linie ukośnie przez oryginalne 4 linie, 5/8 cala od siebie, tworząc kratę. Dodać 3 więcej bezy kraty na tej samej blachy do pieczenia, o 1 cal od siebie.
Połowę migdałów posypać bezami. Na drugą blachę wyłożyć w ten sam sposób 4 kolejne bezy kratowe, następnie posypać pozostałymi migdałami.
Piec bezy w górnej i dolnej części piekarnika, zmieniając pozycję arkuszy w połowie pieczenia, aż będą ostre i bladozłoty, w sumie około 1 godziny.
Bezy schłodzić całkowicie na arkuszach na stojakach, około 1 godziny, a następnie ostrożnie obrać z pergaminu.
* Bezy mogą być wykonane 3 dni wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.