Bezglutenowa Karmelowa Kruszonka Jabłkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj bezglutenową kruszonkę karmelową. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.09 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest idealny do Halloween. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka pekanów, mieszanka mąki ryżowej betty, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bezglutenowa kruszonka lub tarta z nadzieniem jeżyn i jabłek (z opcjami bez cukru i nabiału), Bezglutenowa i wegańska kruszonka jabłkowa dla dwojga, oraz Bezglutenowa Cheddar Apple Crumble dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać 1/3 szklanki brązowego cukru i 2 łyżki masła do wrzenia, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać ze śmietaną i syropem kukurydzianym.
Rozgrzać piekarnik do 191°. spryskać dno i boki 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania. W małej misce wymieszać 2 łyżki cukru granulowanego, 1 łyżkę mąki, cynamon i gałkę muszkatołową. W dużej misce, wrzucić jabłka z mieszaniną cukru; przenieść do naczynia do pieczenia.
Na jabłka polać równomiernie sosem karmelowym.
W średniej misce wymieszać 3/4 szklanki mieszanki mąki i 1/3 szklanki brązowego cukru.
Pokrój w zimnym maśle, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez mieszaninę w przeciwnych kierunkach), aż mieszanina będzie krucha; wymieszaj pekany. Łyżka równomiernie na Karmelu i jabłkach.
Piec 30 do 40 minut lub aż polewa jest złoty kolor i jabłka są miękkie po przekłuciu widelcem.
Podawać na ciepło z lodami, w razie potrzeby.