Bez formy pigwa i szarlotka
Przepis w postaci pigwy i szarlotki jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym Wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 289 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka jabłek fuji, mąka, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Spróbuj Tarta Jabłkowa Bez Formy, Tarta Jabłkowa Bez Formy, oraz Tarta Jabłkowa Bez Formy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, lekko łyżką 2 1/4 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Umieść 2 1/4 szklanki mąki, cukru granulowanego i soli w robocie kuchennym; pulsuj, aby połączyć.
Dodać wszystko oprócz 1 łyżeczki masła; pulsować 10 razy lub aż mieszanina przypomina grubego posiłku.
Połącz wodę z lodem i ocet. Z włączonym procesorem powoli dodawaj mieszaninę wody lodowej przez rynnę spożywczą, przetwarzając tylko do momentu połączenia (nie tworzą kulki). Delikatnie wciśnij mieszankę w 6-calowe kółko na plastikowej folii. Przykryć i schłodzić przez 30 minut.
Aby przygotować nadzienie, Połącz w dużej misce gotowane pigwy, koniak, wanilia i jabłka.
Posypać 1 łyżką mąki; dobrze wymieszać.
Wyjąć ciasto z lodówki. Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść schłodzone ciasto na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 14-calowe koło.
Usuń górne arkusze folii z tworzywa sztucznego; umieść ciasto, plastikową folię do góry, na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
Zdejmij folię. Łyżka wypełniająca środek ciasta, pozostawiając 2-calową granicę. Zagniataj krawędzie ciasta w kierunku środka, delikatnie naciskając, aby uszczelnić (ciasto pokryje tylko częściowo nadzienie). Lekko posmarować ciasto sprayem do gotowania.
Na ciasto posypać cukrem turbinado, a następnie równomiernie napełnić pozostałą 1 łyżeczką masła.
Piec w 400 przez 30 minut lub aż skorupa będzie złoty kolor.