Berry Streusel Pie
Berry Streusel Pie wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 421 kalorii, 3G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako niedrogi deser. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, jagody, szybko gotującą się tapiokę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Berry Streusel Pie, Ciasto Wiśniowo-Jagodowe Streusel, oraz Mieszane Berry Streusel Pie.
Instrukcje
Mieszamy mąkę, cukier i sól w procesorze.
Dodać masło i skrócić; za pomocą zakrętów on / off, pokroić, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodać 5 łyżek wody lodowej i proces, aż wilgotne grudki tworzą, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli mieszanina jest sucha. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Połącz wszystkie składniki w procesorze. Proces aż do utworzenia wilgotnych grudek. (Ciasto i polewa mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć polewą i schłodzić; przechowywać ciasto schłodzone. Przed rozwałkowaniem ciasto lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej.)
Wymieszać cukier, tapioka, i sok z cytryny w dużej misce.
Dodać jagody i wrzucić delikatnie połączyć.
Odstawić, aż tapioka lekko zmięknie, mieszając od czasu do czasu, około 45 minut. Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 15-calowej rundy.
Przenieś do szklanego naczynia o średnicy 9 cali. Trim zwis ciasta do 1 cala. Złożyć zwis pod i zaciskać dekoracyjnie, tworząc wysoko stojącą obręcz. Zamrozić skórkę 20 minut.
Łyżka wypełniająca skorupę. Polewa kruszyć równomiernie nad nadzieniem.
Piec ciasto, aż skorupa i polewa są złotobrązowe i wypełnienie jest bulgotanie, pokrywając luźno arkuszem folii, jeśli polewa brązowieje zbyt szybko, o 55 protokół.
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić co najmniej 3 godziny. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Ciasto pokroić w kliny i podawać.