Belgijska tarta z porem z dojrzewającym kozim serem (Flamiche Aux poireaux)
Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. Mieszanka octu jabłkowego, sól, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Tarta Z Kozim Serem I Porem, Tarta ze szpinakiem, porem i kozim serem, oraz Tarta z ziemniakami, porem i kozim serem.
Instrukcje
Połączyć 4 łyżki wody pitnej i octu cydr wmałe miski. Mieszanka mąki i procesor saltyny.
Dodać masło iwcinać za pomocą włączania / wyłączania, aż mieszanka przypomina grubą potrawę.Przy pracy maszyny, powolniedodaj mieszaninę wody z octem, przetwarzając, aż wilgotne grudki utworzą się. Jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj wodę przez łyżeczki do herbaty.
Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Wrap w plasticand przechowywać w lodówce co najmniej 2 hours.DO do przodu: można wykonać 3 dni. Przechowywać w lodówce. Pozwól, aby lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed wyjściem.
Umieść regał w środku i rozgrzej do 191°.
Przewróć się na lekko wyprofilowanej powierzchni do 12-calowego okrągłego.
Przenieś na tartapan o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.Naciśnij ciasto na dolnych stronach idup. Złóż w zwis i naciśnij, aby wydłużyć ciasto 1/2 cala na boki patelni. Linia Pan z folią i suszoną fasolą lub ciastkami.
Piec, aż ciasto wygląda suchy i ustawić, o 30 protokół.
Usuń folię i fasolę iKontynuuj piec, aż skorupa będzie złocista, od 20 do 25 minut dłużej.
Wyjąć z piekarnika iCOOL podczas przygotowywania nadzienia.
Wymieszać mleko, śmietanę, jajko, żółtko i saltynę.
Posypać 1/4 szklanki sera overbottom ciepłej Skórki; spreadleek confit nad i posypać pozostałym serem.
Mieszanka Pourmilk skończona.
Piec dopochwycone, jest złoty inspiracje, i centrum wygląda zestaw, 35 do 40 minut.
Stelaż Transferto; lekko chłodny.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.