Beef Jerky
Suszona wołowina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 16G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka płynnego dymu, sos sojowy, płatki pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 godzin i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Spróbuj Beef Jerky, Wołowina W Stylu Kowbojskim, The BEST Beef Jerky, oraz Beef Jerky dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 1 wentylator skrzynkowy, 4 papierowe filtry klimatyzacji i 2 sznury bungee
Pokrój stek boczny z nadmiaru tłuszczu, umieść w torbie z zamkiem błyskawicznym i umieść go w zamrażarce na 1 do 2 godzin, aby ujędrnić.
Wyjąć stek z zamrażarki i cienko pokroić mięso z ziarnem w długie paski.
Umieść paski mięsa wraz z wszystkimi pozostałymi składnikami w dużej, 1-galon plastikowej torbie zip-top i poruszać się równomiernie rozprowadzić wszystkie składniki.
Włożyć torebkę do lodówki na 3 do 6 godzin.
Wyjąć mięso z solanki i osuszyć. Równomiernie rozprowadzić paski mięsa na 3 filtrach powietrza, układając je w rowkach, a następnie układając filtry jeden na drugim. Dodać 1 pusty filtr. Następnie połóż wentylator pudełkowy na boku i połóż na nim filtry. Przymocuj filtry do wentylatora za pomocą 2 kabli bungee. Ustaw wentylator w pozycji pionowej, podłącz i ustaw na średni. Pozostawić do wyschnięcia przez 8 do 12 godzin. Jeśli używasz komercyjnego odwadniacza, postępuj zgodnie ze wskazówkami producenta.
Po wyschnięciu przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, w hermetycznym pojemniku przez 2 do 3 miesięcy.