Beef Fajita Bowls
Przepis wołowina Fajita miski może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 30 minut. To danie główne ma 496 kalorii, 33g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.06 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz regularny ryż, olej roślinny, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mąkę tortilla można śledzić to danie główne z Tortilla Torte jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Miski Fajita, Miseczki Tortilla Fajita, oraz Veggie fajita miski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż gotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Tymczasem pokrój wołowinę z ziarnem na paski 2-calowe; pokrój paski w poprzek ziarna w plastry 1/8 cala.
Ciepło 12-calowy nonstick patelni na średnim ogniu.
Dodaj olej; obróć patelnię, aby pokryć dno. Gotować paski tortilla w oleju 1 do 2 minut z każdej strony, dodając dodatkowy olej, jeśli to konieczne, aż złoty kolor i chrupiące.
Osuszyć na ręczniku papierowym.
Dodaj wołowinę na patelni; gotować i mieszać na średnim ogniu 4 do 5 minut lub aż wołowina nie jest już różowy.
Dodaj mieszankę papryki i kukurydzy na patelni; gotować i mieszać 1 minutę. Przykryć i gotować 2 do 3 protokół, mieszając dwa razy, aż chrupiące-miękkie. Wymieszaj wołowinę, salsę, sok z limonki, sos chili i kminek. Gotować 2 do 3 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż gorące. Wymieszać z kolendrą. Podziel ryż między miski. Top z mieszanki wołowiny i paski tortilla.