Beef Daube Provençal

Beef Daube Provençal
Beef Daube Provençal jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 35g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli, rozmarynu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Provençal Beef Daube, Beef Daube Provençal, oraz Beef Daube Provencal dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać oliwę z oliwek w małym holenderskim piekarniku na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Dodać czosnek na patelnię; gotować przez 5 minut lub aż czosnek będzie pachnący, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Czosnek wyjąć łyżką szczelinową; odstawić. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
5
Dodaj wołowinę do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wołowinę posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
WołowinaWołowina
SólSól
7
Usuń wołowinę z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj wino do patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj czosnek, wołowinę, pozostałą 1 łyżeczkę soli, pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu, marchewkę i następne 8 składników (przez liść laurowy) na patelnię; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przykryć i piec w 300 przez 2 1/2 godziny lub aż wołowina będzie miękka. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Podawać na makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
12
W razie potrzeby udekoruj posiekanym świeżym tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
13
Uwaga: aby zrobić w powolnej kuchence, przygotuj krok po kroku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
14
Umieścić mieszaninę wołowiny w powolnej kuchence elektrycznej. Przykryć i gotować na wysokiej 5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
15
Uwaga na wino: ten satysfakcjonujący gulasz wołowy zasługuje na bogate, ziemiste i uduchowione wino-o miękkiej, grubej konsystencji. Uwielbiam złożoność i soczystość Kuleto Estate Syrah 2004 z Napa Valley w Kalifornii (45 USD), która podnosi ten gulasz do Książęcej kolacji. -- Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn