Beef Daube Provençal jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 35g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli, rozmarynu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Provençal Beef Daube, Beef Daube Provençal, oraz Beef Daube Provencal dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Rozgrzać oliwę z oliwek w małym holenderskim piekarniku na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Dodać czosnek na patelnię; gotować przez 5 minut lub aż czosnek będzie pachnący, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Czosnek wyjąć łyżką szczelinową; odstawić. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
5
Dodaj wołowinę do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Wołowinę posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Wołowina
Sól
7
Usuń wołowinę z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodaj wino do patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj czosnek, wołowinę, pozostałą 1 łyżeczkę soli, pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu, marchewkę i następne 8 składników (przez liść laurowy) na patelnię; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Marchew
Czosnek
Pieprz
Wołowina
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Przykryć i piec w 300 przez 2 1/2 godziny lub aż wołowina będzie miękka. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Podawać na makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
12
W razie potrzeby udekoruj posiekanym świeżym tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
13
Uwaga: aby zrobić w powolnej kuchence, przygotuj krok po kroku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
14
Umieścić mieszaninę wołowiny w powolnej kuchence elektrycznej. Przykryć i gotować na wysokiej 5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
15
Uwaga na wino: ten satysfakcjonujący gulasz wołowy zasługuje na bogate, ziemiste i uduchowione wino-o miękkiej, grubej konsystencji. Uwielbiam złożoność i soczystość Kuleto Estate Syrah 2004 z Napa Valley w Kalifornii (45 USD), która podnosi ten gulasz do Książęcej kolacji. -- Karen MacNeil