Bazylia łosoś i warzywa Julienne

Bazylia łosoś i warzywa Julienne
Bazylia łosoś i warzywa Julienne jest bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap danie główne. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 24g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka liści bazylii, masła, filetów z łososia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sauerbraten z warzywami Julienne, Gotowane ostrygi w szampanie z dodatkiem warzyw, szpinaku liściastego i szynki Prosciutto, oraz Filet z łososia en Papillote z warzywami Julienne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 12-calowej patelni nonstick, roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj paprykę smażyć. Gotować i mieszać 2 protokół. Wymieszać z cukinią.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CukiniaCukinia
3
Umieść łososia, skórkę bokiem w dół, na patelni, pchając w dół do warzyw, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Łososia i warzywa posypać bazylią, przyprawioną solą i przyprawą cytrynowo-pieprzową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
Sól SezonowanaSól Sezonowana
WarzywaWarzywa
łosośłosoś
BazyliaBazylia
5
Wylać bulion na łososia i warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
łosośłosoś
BulionBulion
6
Przykryć i gotować na średnim ogniu 8 do 10 minut lub do płatków łososia łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
7
Usuń łososia i warzywa z patelni z łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn