Bazylia-Parmezan Chleb Kukurydziany
Bazylia - parmezan chleb kukurydziany może być tylko chleb, którego szukasz. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to niedrogi przepis dla fanów Południowej żywności. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka kukurydzy, parmezanu, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Wegańska bazylia Cornbread (można zrobić też GF!), Parmezan-Papryka Cornbread Biscotti, oraz Pomidorowa zupa Bazyliowa z grzankami z chleba kukurydzianego dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia i sól. W innej misce ubić jajka, aby wymieszać z maślanką i 1/4 szklanki masła.
Do masy jajecznej dodać kukurydzę, bazylię i ser.
Wlać płyny do mieszanki mąki i mieszać tylko do równomiernie zwilżonego.
Zeskrobać ciasto na maślaną 8-calową kwadratową patelnię i rozprowadzić gładko.
Piec w piekarniku 400, aż chleb wróci po lekkim naciśnięciu na środku i zacznie ciągnąć z boków patelni, około 30 minut (25 minut w piekarniku konwekcyjnym).
Chleb kroimy na kwadraty. Wyciąg z patelni smukłą szpatułką.
Podawać na gorąco lub chłodno.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.