Batony bez cukru
Przepis na batony bez cukru można przygotować w około 45 minut . Ten przepis jest dla 20 osób i kosztuje 26 centów za porcję. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 121 kalorii , 2 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup margarynę, daktyle, śliwki i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ten przepis podoba się 17 smakoszom i kucharzom. Sprawdza się jako bardzo rozsądnie wycenioną przystawkę. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena nie jest tak wybitna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Honey Sesame Crisps-Eggleless,Sugarless & Flourless , Easy, All-Natural Protein Bars i Raw Vegan Chocolate Nut Bars .
Instrukcje
Pokrój daktyle i śliwki na małe kawałki. Gotuj daktyle, śliwki, rodzynki i wodę przez 5 minut.
Wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Wymieszaj jajka, wanilię i orzechy.
Dodaj do mieszanki owocowej. Przesiej mąkę, sodę oczyszczoną i sól i dodaj do mieszanki owocowej. (Jeśli chcesz pikantny batonik, dodaj 1/2 łyżeczki cynamonu i 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej do mąki.)
Rozłóż ciasto na blasze o wymiarach 7 x 11 cali i piecz przez 25–30 minut.