Batoniki figowe z czerwonym winem i nasionami anyżu
Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, masło, skórkę z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Małże z pomidorami, winem i anyżem, Grzane wino cytrusowe i anyżowe, oraz Słodkie placki z czerwonym winem i sosem anyżowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu połączyć figi, wino, cukier, skórkę z cytryny, nasiona anyżu i 1 szklankę wody i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, aż figi zmiękną, a płyn będzie syropowaty i zredukowany do 1/2 szklanki.
Niech figi ostygną w syropie, a następnie puree w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Przenieś nadzienie do woreczka z ciastem wyposażonego w gładką końcówkę o średnicy 1/2 cala.
W misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij masło, aż będzie kremowe. Ubić cukier, wanilię, skórkę i sól na średniej prędkości, aż będzie puszysta, 3 minuty. Beat in the egg. Przy niskiej prędkości, pokonać w 1 1/2 szklanki mąki. Ciasto podzielić na pół, uformować w prostokąty i owinąć w plastik. Zamrozić do twardości, 20 minut.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta między 2 arkuszami pergaminu z mąką na prostokąt 9-by-12-calowy, odkurzając mąką w razie potrzeby.
Usuń górny arkusz pergaminu.
Wyciąć prostokąt na trzy 3-by-12-calowe paski przez pergamin i przenieść do blachy do pieczenia. Rura dwie liny fig szerokości 1/2 cala wypełniające środek każdego paska ciasta. Przechowywać w lodówce tylko do czasu wystarczająco mocny, aby złożyć, 5 minut. Złóż ciasto na nadzieniu i włączyć na powierzchni roboczej, szew stronie w dół; wyrzucić pergamin.
Pokrój każdą rolkę na 8 barów i ułóż na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Piec przez 20 minut, aż ciasto będzie złote Na spodzie.
Ochłoń. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem.