Baton Czekoladowy G-Bomb
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj batonika czekoladowego G-Bomb. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 327 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz chipsy czekoladowe, patyczki precla, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bomba Czekoladowo-Wiśniowa Alaska, Czekolada Masło Orzechowe Fat Bomb, oraz Chocolate Chip Cookie Mousse Bomb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć do miski czekoladowe chipsy i umieścić miskę nad garnkiem gotującej się wody. Mieszaj, aż chipsy się stopią. (Na przemian, umieścić chipy w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski i kuchenka mikrofalowa na medium przez 30 sekund. Mieszaj i mikrofaluj w odstępach 30 sekund, aż czekolada się rozpuści. Powinno to potrwać od 2 do 3 minut.)
Dodać 3 łyżki oleju roślinnego i dobrze wymieszać.
Aby uformować podstawę, zanurz dwa patyczki precla w czekoladzie i ułóż je obok siebie na woskowanej blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Powtarzaj, aż będziesz miał 24 bazy.
Umieść blachę do pieczenia w lodówce, aby utwardzić czekoladę.
Pozostałą czekoladę wlać do butelki do wyciskania.
W międzyczasie, dodać orzechy laskowe, cukier, i wanilia do miski robota kuchennego. Po uruchomieniu maszyny wlej pozostałe 2 łyżki oleju roślinnego. Kontynuuj przetwarzanie, aż orzechy utworzą gładką konsystencję. Zgarnij spread do plastikowej torby i odetnij róg, aby zrobić worek rurowy.
Wyjmij podstawy z lodówki i ułóż pas orzechów laskowych między każdą parą precli pokrytych czekoladą. Wyciśnij czekoladę na wierzchu każdego z nich, aby przykryć i przywrócić blachę do pieczenia do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Odciąć nadmiar czekolady nożem i owinąć każdy Baton indywidualnie. Przechowywać w lodówce.