Basmati ryż i groch Pilaf (groch Pulao)
Ryż Basmati i groch Pilaf (groch Pulao) jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, wodę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pilaw ryżowy Basmati z groszkiem, Ryż Basmati z szafranem (Zafrani Pulao), oraz Pilaw ryżowy Basmati z morelami.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodać goździki i cynamon i gotować, aż pachnące, o 20 sekund.
Dodać chilli i cebuli i gotować, często mieszając, aż złoty kolor, 6 do 8 protokół.
Dodać ryż i gotować, często mieszając, aż do orzechowego, około 2 min.
Dodaj groszek i kminek w proszku i gotuj, stale mieszając przez 1 minutę dłużej.
Dodaj wodę i sól doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do najniższego ciepła. Przykryć pokrywką i pozostawić do gotowania, aż cała woda zostanie wchłonięta, około 10-12 minut.
Podawać na gorąco z daal lub raita.