Barilla® Spaghetti pełnoziarniste z pomidorami koktajlowymi, marynowaną piersią kurczaka i Pesto
Need a dairy free main course? Spaghetti pełnoziarniste Barilla® z pomidorami koktajlowymi, marynowaną piersią z kurczaka i Pesto może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 7 i kosztuje $1.36 za porcję. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 13g białka, oraz 15 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, pesto, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Spróbuj Makaron Pesto Squash i Spaghetti z pomidorami Cherry Burst, Grillowana pierś kurczaka z marynowaną sałatką z pomidorów wiśniowych, oraz Pieczona pierś z kurczaka z pomidorkami koktajlowymi i szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marynować pierś kurczaka z 2 ząbkami czosnku, 2 łyżkami oliwy z oliwek, czarnym pieprzem i 2 gałązkami tymianku przez około dwie godziny.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Na patelni saute pozostały czosnek w oliwie z oliwek. Tuż przed czosnek zmienia kolor na żółty dodać brokuły i saute trzy minuty.
Dodać pomidory koktajlowe i saute przez 2 minuty, doprawić solą i pieprzem.
Tymczasem kurczaka grillować z obu stron, aż dokładnie ugotuje się, doprawić solą i pokroić w paski.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić i wrzucić z warzywami i pesto.
Wierzch z grillowanym kurczakiem i pozostałymi liśćmi tymianku przed podaniem.